Konfirmerad, men inte kristen? Hulstfred, 6/9 2018

På vägen hem från jobbet svängde jag förbi Hultsfred för att berätta om Jesu kärlek och kanske få be för någon med behov. På torget blev det inget napp men i utkanten av Hultsfred vid en bensinmack satt ett gäng ungdomar som verkade ha det bra på fredagseftermiddagen.

De fick frågan om de hade något jag kunde få be för och en tjej sa direkt att hon hade jätteont i sina hälsenor. Först var hon lite avvaktande och undrade vem jag var och vilket religiöst samfund jag kom ifrån. Hon berättade att hon hade konfirmerat sig men såg sig inte direkt som kristen. När jag frågade om hon läst på konfirmationen om att Jesus botade sjuka och hur Han sa att vi, Hans efterföljare, också kunde göra samma sak svarade hon ja. Jag bad kort för hennes hälsenor och hon konstaterade att all smärta liksom ramlade av henne när hon fick förbön. Hon bedyrade för sina kompisar att det onda var borta och både hon och hennes kompisar fick höra att de är älskade av Gud och att Jesus har gjort allt för dem.

I kyrkan får vi, som besökare, höra talas om Jesus och tycker kanske att det Han gjorde och sa låter bra, men det är inte alltid det berättas om att alla som vill kan få en personlig relation med Gud och, faktiskt, göra samma saker som Jesus gjorde.

Det finns inte någon annan väg till Gud och ett evigt liv än genom Jesus. Han har gjort allt och vi behöver bara ta emot Hans nåd och bekänna att Han är vår Herre. Nästa naturliga steg är att omvända sig, döpa sig och ta emot den Helige Ande som hjälpare. På så vis får vi kraft att gå ut i hela världen och berätta att Jesus är vägen, sanningen och livet.

Men när den Helige ande kommer över er ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och ända till Jordens yttersta gräns Apostlagärningarna 1:8

En reaktion på ”Konfirmerad, men inte kristen? Hulstfred, 6/9 2018”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.