Meningen med livet?

Människor söker upplevelser i en extrem takt nu i vår tid. Man fyller sig med massor av intryck hela tiden och hindrar på så vis mycket av den reflektion som vi behöver. Vi måste ta oss tid att tänka på våra liv. Vad vill jag med mitt liv? Eller ännu viktigare: Vad vill Gud med mitt liv? För mig som kristen borde Guds vilja och min egen vilja vara samma sak – För visst litar vi på att Han vill vårt bästa?

De stora livsfrågorna ”Vad är meningen med mitt liv?”, ”Varför finns jag här?” dyker ofta upp när man hamnar i en kris, när de ytliga upplevelserna inte räcker till längre.

Jesus har gett oss uppdraget att sprida det glada budskapet om Honom och vägen till räddning och evigt liv i gemenskap med Gud. Just det uppdraget är det som ger livet mening och ett syfte – Något som alla människor behöver och söker. Tänk vilket fantastiskt uppdrag att få rädda livet på människor – inte bara för stunden, här och nu, utan för en hel evighet.

Jesus sa: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Joh 14:6

Han sa också: ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt ska bli frälst, men den som inte tror ska bli fördömd. Dessa tecken ska följa dem som tror: I mitt namn ska de driva ut onda andar. De ska tala nya tungomål. De ska ta ormar med händerna, och dricker de något dödligt gift ska det inte skada dem. De ska lägga händerna på sjuka, och de ska bli friska.” När Herren Jesus hade talat till dem, togs han upp till himlen och satte sig på Guds högra sida.  Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det. (Mark 16:15-20)

Att ha ett syfte är livsviktigt för oss människor. Vi är skapade med ett syfte. Vi behöver inte vara vilsna för vi har en Mästare att följa. Han har gått före oss och visat hur man gör och Han är alltid med oss genom den Helige Ande.

”Jag (Jesus) säger er sanningen: Den som tror på mig ska göra de gärningar som jag gör. Och större än så ska han göra, för jag går till Fadern. Och vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, ska jag göra det.

Om du inte har tagit emot Jesus i ditt liv än, så gör det nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.