Påsken – Från död till Liv

Som kristna tror vi att Jesus dog på korset, gick ner till dödsriket och besegrade ondskan en gång för alla för att på tredje dagen uppstå igen. Han visade sig då för lärjungarna under 40 dagar för att sedan fara upp till himlen. Det är en historiskt dokumenterad händelse.

Det här är naturligtvis en övernaturlig historia i den meningen att det är en ovanlig händelse och det krävs en del för oss som moderna människor att tro på den. Men genom historien har dels dessa första ögonvittnen som talar om denna händelse valt att dö hellre än att lämna sin tro på Jesus som frälsare och troende dör fortfarande varje dag i vår värld hellre än att lämna denna tro. Om Han är värd att dö för borde Han vara värd att leva för också – Eller hur?

Hur kan jag veta att Han finns idag och att det betyder något för mig personligen?

Jesus talade om att vi skulle få en hjälpare: Men jag (Jesus) säger er sanningen: Det är för ert bästa som jag går bort. För om jag inte går bort, kommer inte Hjälparen till er. Men när jag går bort ska jag sända honom till er. (Joh 16:7)

När Jesus dog på korset trodde Hans lärjungar att allt var över. Deras mästare hade lämnat dem och hoppet var ute. Men Jesus hade ju förberett dem och sagt att Han skulle komma tillbaka. Han hade också lovat dem att de skulle få ta emot Hjälparen, Den Helige Ande, vilket de också fick, på det vi fortfarande firar som pingstdagen.

Och om Anden från honom som uppväckte Jesus från de döda bor i er, då ska han som uppväckte Kristus från de döda också göra era dödliga kroppar levande genom sin Ande som bor i er. (Rom 8:11)

Den Helige Ande är en del av vår treenige Gud (Fadern, Sonen och Den Helige Ande) och Han bor i dig och mig som väljer att ta emot Jesus som frälsare. Det blir en påtaglig skillnad. Gud själv flyttar in i dig och fyller tomrummet som är avsett för Honom från början. Det är Honom du söker – Han är svaret på all din längtan!

Om ni älskar mig håller ni fast vid mina bud. Och jag ska be Fadern, och han ska ge er en annan Hjälpare som ska vara hos er för alltid: sanningens Ande. Världen kan inte ta emot honom, för världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, för han förblir hos er och ska vara i er. Jag ska inte lämna er faderlösa, jag ska komma till er. (Joh 14:12-18)

Du kanske tillhör dem som har mött någon kristen på stan i Vimmerby och fått förbön och upplevt helande. Vi har sett Vimmerbybor bli helade från trasiga minisker, flera ben har vuxit ut upp till två cm (och det har hänt på några sekunder), huvudvärk och ryggvärk har lämnat ögonblickligen, en stel axel blev direkt smärtfri och fullt rörlig och en hel del annat som du kan läsa om i tidigare blogginlägg. Om du har varit med om något av detta – Hur förklarar du det? Vårt svar är att Jesus älskar dig och visar det påtagligt. Han gav sitt liv för alla människor, besegrade ondskan och uppstod en påsk för länge sedan för att vi skulle få leva tillsammans med Honom i evighet. Ta vara på den gåvan! Du kan läsa länken på vår startsida ”FRÄLST?”.

Det finns bra moderna översättningar av Bibeln, som du kan studera (Länkar på vår startsida). Om du är intresserad av att läsa ännu mer om Jesus kan du skicka efter den här boken: Fallet Jesus av Lee Strobel som skrevs av en ateist som efter sina undersökningar tyckte att det krävde mer tro att fortsätta vara ateist än att vara kristen. Han valde Jesus utifrån överbevisande fakta – Hur gör du?

Jesus har gjort sitt drag – Han väntar nu på ditt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.